Inbegrepen:


 • Nederlandstalige begeleider vanaf 25 deelnemers
 • Transfert naar Rotterdam per autocar
 • 7 overnachtingen in de gekozen hutcategorie op basis van een dubbele bezetting
 • Maaltijden op basis van uitgebreid vol pension
 • Diner in het specialiteitenrestaurant op de eerste avond
 • Koffie, thee en water in het buffetrestaurant
 • Have it all pakket :  Niet inbegrepen:


  • Verzekeringen, dranken, persoonlijke uitgaven, niet vermelde diensten
  • Fooien voor de bemanning (verplicht) : +/- USD 112 per persoon. Dit wordt aangerekend op de boordrekening

  CRUISE NOORSE LEGENDEN        

         

  21 tot 28 SEPTEMBER 2024

                   

  Schip ‘Rotterdam’

  Op het nieuwste cruiseschip van Holland America Line zult u zich snel thuis voelen. Veel receptionisten zijn Nederlandstalig en ook excursies, menukaarten en dagprogramma’s zijn beschikbaar in het Nederlands. De rederij Holland America Line staat bovendien ook bekend voor zijn verfijnde gastronomie, attente service en comfortabele hutten. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geweldige reis van te maken!

   


  Reisprogramma

   

  Dag 1 – Zaterdag 21 september 2024

  Transfert vanuit de opstapplaatsen naar de haven in Rotterdam met één van onze comfortabele autocars. Afvaart omstreeks 15h.

  ’s Avonds bieden we jullie het diner aan in het specialiteiten restaurant zodat we elkaar beter kunnen leren kennen.

       

  Dag 2 – Zondag 22 september 2024 – Op zee

  Vandaag genieten we van een dag op zee, u kan uitgebreid kennis maken met de faciliteiten van ons schip. Ontdek de talrijke voorzieningen, restaurants en activiteiten aan boord.

      

   

  Dag 3 – Maandag 23 september 2024 - Eidfjord en Hardangerfjord

  De kleine gemeente Eidfjord ligt aan het Hardangerfjord, genesteld tussen de groene heuvels. Op slechts twintig kilometer hiervandaan vindt u de hoogste en meest gekende waterval van Noorwegen, de Voringsfossen. Het water dendert er 182 meter loodrecht naar beneden tot in een nauwe kloof. De waterval ligt te midden van het Hardangervidda, een uitgestrekt nationaal park met spectaculaire uitzichten en fascinerende landschappen. Een absolute blikvanger op uw reis door Noorwegen. In de namiddag vaart het schip doorheen het schilderachtige Hardangerfjord.

  • De excursie Watervallen en Natuur is hier een absolute must, de watervallen zijn zo imposant, deze moet je zeker gezien hebben! Kostprijs +/- 175 USD

   

     

  Dag 4 – Dinsdag 24 september 2024 – Alesund

  Na een verwoestende brand werd Alesund in 1904 volledig heropgebouwd in een charmerende Art Nouveaustijl. De bekendste attractie van Alesund is de stadsberg Aksla. De top biedt u een geweldig panorama over de stad, de eilandjes, de fjorden en de omliggende bergen. Wilt u graag zien hoe de Noren vroeger leefden ? Reis dan terug in de tijd met een bezoek aan het Sunmore openluchtmuseum waar oude huizen en replica’s van Vikingschepen tentoongesteld worden.

  • Het stadscentrum is op wandelafstand, mogelijkheid tot wandeling naar het uitzichtpunt Aksla Viewpoint
  • Ultieme panoramische dagexcursie ‘Romsdal & het Trollenpad is zeker een aanrader!

  Kostprijs +/- 250 USD

   

      

  Dag 5 – Woensdag 25 september 2024  - Geiranger

  Het dorpje Geiranger ligt aan het uiteinde van het gelijknamige Geirangerfjord. Met zijn steile wanden, kletterende watervallen, besneeuwde toppen en rode bergboerderijen is het zonder meer één van de indrukwekkendste fjorden van Noorwegen. Het zal u dan ook niet verbazen dat dit unieke landschap door Unesco toegevoegd is aan de lijst van beschermd Natuurerfgoed. Een absolute aanrader is om een wandeling te maken naar het Flydalsjuvet, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht. In de namiddag vaart het schip doorheen het fjord. Vanop het dek zult u onder meer de 300 meter hoge Syv Sostrene zien, de Zeven Zusters watervallen.

  • Hier bieden we jullie een wandeling in Geiranger aan met onze begeleider. Deze wandeling is er eentje met veel trappen maar met meerdere flatformen en gaat tot aan het fjordencentrum. De beloning is het mooie uitzicht !
  • Populaire excursie : Mt Dalsnibba en de adelaarsweg, kostprijs +/- 145 USD

   

        

  Dag 6 – Donderdag 26 september 2024 – Bergen

  Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal uw oog meteen vallen op de gele, witte en rode houten huizen van de Bryggenwijk. Deze historische gebouwen liggen aan de kade en werden eeuwenlang gebruikt door handelaars. Vandaag zijn ze beschermd Unesco Werelderfgoed en een belangrijke toeristische trekpleister. Ook de kabelbaan van Bergen is een aanrader en bezorgt u een fantastisch panorama over de omgeving. Voorts heeft Bergen een gezellig centrum waar u kan shoppen en de lokale delicatesse kan proeven, de rode koningskrab.

  • Bergen is een mooie afsluiter die je gerust op eigen houtje kan verkennen en waar je mooie souvenirs kan kopen. We bezorgen jullie graag een stadsplan en tips voor dit stadsbezoek.

   

     

  Dag 7 – Vrijdag 27 september 2024 – Op zee

  Een dagje om te genieten van de vele faciliteiten van ons schip.

      

   

  Dag 8 – Zaterdag 28 september 2024 – Aankomst in Rotterdam

  Aankomst ’s ochtends in Rotterdam. Na het ontbijt gaan we samen van boord en keren we terug naar België met één van onze comfortabele autocars.

  Prijs  € 1.943,00  -  Binnenhut Cat. L 

  € 2.243,00  -  Buitenhut Cat. F

  € 2.443,00  -  Balkonhut Cat VE


  Programma samengevat:


  -Vertrek met Autocar naar Rotterdam

  -Eidfjord

  -Alesund

  -Geiranger

  -Bergen


  NEDERLANDSTALIGE EXCURSIES