Inbegrepen:


 • Onthaal door een lokale Travelworld vertegenwoordiger bij aankomst op uw bestemming
 • Gitte als aanspreekpunt gedurende de hele reis.
 • Transfer heen en terug naar de luchthaven vanaf Wiekevorst/Reisbureau
 • 5 daagse à la carte rondreis zoals omschreven 
 • Verblijf in kamer en ontbijt
 • Maaltijden vermeld in het programma
 • Verzorgde documentatiemap met infobrochures, valieslabels, stickers en heel wat informatie
Niet inbegrepen:


 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annuleringsverzekering/bijstandsverzekering
 • Alle andere services die niet worden vermeld

SHORTBREAK MALTA         

     

Woensdag 16 tot Zondag 20 Oktober 2024

                 

Gitte en Kenny zijn al een keertje op prospectie geweest vorig jaar om deze reis helemaal op punt te zetten. 

Malta is gezien zijn gunstig klimaat het hele jaar door, een ideale bestemming om aan de regenachtige herfst bij ons te ontsnappen.


Dit programma is met veel liefde en zorg samengesteld en heeft een grote belevingsfactor. Ideaal als vriendinnenuitje/ vrijgezellen – moeder/dochter trip – voor iedereen die fan is van een actieve citytrip.

 

Pragramma:


DAG 1:


Bij aankomst op de luchthaven van Malta wordt u verwelkomd door het lokaal Traveworld team. Vervolgens transfer naar uw hotel. De transfertijd bedraagt ongeveer 20 minuten, tijdens deze transfer heeft de gids al een korte introductie tot de Maltese eilanden. -

Check in en overnachting in het Valentina Hotel. 

Vrije tijd en verkenning omgeving.

 

DAG 2:


Vandaag gaan we op ontdekking naar de kleinste maar charmantste hoofdstad van Europa, Valletta. Het is de hoofdsatd van Malta en kreeg in 1980 de status van UNESCO Werelderfgoed.

Tijdens deze ochtendexcursie gaan we de St John's Co Cathedraal bezoeken maar gaan we ook kennis maken met de heerlijke Maltese gastronomie. We maken zelf ons Maltees brood die we kunnen beleggen met heerlijke tomatenpaste vanuit Gozo of tonijn. Dit klein eilandje produceert ook zijn eigen wijnen, helaas te weinig productie om te exporteren naar het buitenland. Het is dus een buitenkans om hier een wijndegustatie ( optioneel ) te doen. 

We geven jullie vrije tijd in Valletta alvorens we terugkeren naar het hotel. De vrij compacte stad, welke tot UNESCO werelderfgoed behoort is gemakkelijk te voet te verkennen. De Upper Barrakka Gardens, het hoogste punt van de stad, geven een subliem uitzicht op de haven.

's Avonds haalt een vintage Maltese bus ons op voor een transfer naar Mdina voor een Night Tour en een diner. 

Binnen de muren van Mdina vind je een mix van middeleeuwse en barokke architectuur die vrijwel onaangetast is gebleven door moderne ontwikkelingen. Er wordt een korte wandeling met gids gemaakt die eindigt met een spectaculair uitzicht vanaf de bastions van Mdina over het hele eiland.  Geniet van een aperitief op de bastions alvorens we aan tafel gaan. We genieten hier van een driegangen diner inclusief 1/2 fles wijn, 1/2 fles water en één koffie. 

Transfer terug naar het hotel zal met een gewone bus zijn.


Dag 3:

 

In de voormiddag doen we de Malta Experience. 

The Malta Experience is een audiovisuele show die het dramatische verhaal vertelt van de 7000 jaar oude geschiedenis van het eiland. De show is educatief, informatief en onderhoudend en vertelt  in 45 min in het Nederlands de turbulente geschiedenis van een kleine eilandnatie die bijna onvoorstelbare kansen heeft overwonnen om te overleven en welvarend te zijn. 

Na de Malta Experience  varen we richting Vittoriosa. Hier gaan we voor volle actie en doen we een tour in de Rolling Geeks: Golfkarretjes waar je zelf mee op trot mag met voorgeprogrammeerde gps. In het Antwerps wordt je van alles verteld over de bezienswaardigheden en geschiedenis en je kan ook selfies nemen!

Je krijgt dus alle voordelen van een georganiseerde excursie, maar met de vrijheid van een eigenzinnige elektrische auto. Onderweg wordt ook wel is een pauze genomen en kan je bijvoorbeeld een terrasje doen.

Na deze activiteit vrije tijd. Wie wil kan optioneel een 30 minuten durende rondvaart doen door de Grand Harbour in een traditionele boot.

Het is een super gezellige haven hier, bekijk alle luxe boten of zet je neer op een terras en zie de avond vallen. Transfer terug naar het hotel.

 

Dag 4:

 

Vandaag gaan we naar het zustereiland van Malta, namelijk Gozo. Op weg naar de ferry haven maken we een fotostop aan Popeye Village. Een filmsetdorp..

De ferryoverzet duur slechts 25 minuten. U kunt buiten zitten en genieten van een prachtig zicht op de Middellandse Zee.. Eens aangekomen neemt de gids ons mee naar de hoogtepunten van het eiland waaronder Sanap Cliffs, de zoutpannen en Xlendi Bay. Over de middag kunt u genieten van een feeërieke picknick lunch op een unieke locatie. 

Voor de terugreis naar Malta gaan we dit keer geen gebruik maken van de ferry maar gaan we aan boord van een speedboot. Onderweg krijgen we de kans om een zwemstop te maken aan het derde grootste eiland van Malta, Comino. Hier kunt u genieten van een duik in de prachtige wateren van the Blue Lagoon. 

Transfer terug naar uw hotel. Vrije avond.

 

Dag 5: 


Helaas is de laatste dag al aangebroken, maar we hebben nog een leuke uitstap in petto. Alvorens we naar de luchthaven gaan, brengen we nog een bezoek aan de uiterst gezellige markt van Marsaxlokk. 

Hier krijgt u vrije tijd om rond te kuieren op de markt en te lunchen. De vis is hier verser dan vers met een prachtig uitzicht!


Transfer naar de luchthaven. 

Prijs


€ 1.349,00 pp in 2-persoonskamer


3e persoon op kamer: € 1.285,00

Single: € 1.569,00

Begeleid programma


Vervoer ter plaatse

Valetta

Malta Experience

Rolling Geeks!

Excursie Gozo

...

ONTDEK DE MEEST MAGISCHE PLEKJES IN MALTA!